Recensie | Xing Ya en Wu Wen gaan logeren| Jet Bakels

Wat een reis hebben de twee panda’s Xing Ya en Wu Wen afgelegd! Wie het nieuws gezien heeft zag een koninklijk onthaal voor dit prachtig paar. Misschien heb je ze zelfs al gespot in Ouwehands Dierenpark Rhenen?  Deze week een prachtig boek over dit avontuur.

Het boekje is geschreven door Jet bakels met illustraties van ThéTjong-Khing. In samenwerking met “Gouden Boekje”  ligt er dan ook een prachtig boek met de bekende gouden rand, wat het al een feestje maakt om naar te kijken.

Het verhaal gaat over de twee panda’s die naar een ver land gaan. Wat spannend, en zou dit land toch wel een beetje thuis gaan voelen?  Als ik het boekje samen met de kindjes lees denk ik direct wat een geweldig boek om te lezen met kindjes die zelf gaan emigreren!  wat een feest van herkenning moet dit verhaal geven. Binnen het boek komen meerdere thema’s aanbod.  Zo wordt er ook aandacht besteed aan “verschillend zijn” en “iedereen hoort erbij”. Een prachtig thema wat ik hoop dat in menig schoolklas of thuis besproken kan worden.

Het verhaal is niet te spannend wat het in mijn ogen uitermate geschikt maakt om voor txinge lezen met het jonge kind. de plaatjes nodigen uit tot ontdekken. Vooral de tekening met alle dieren rondom de panda’s was hier een grote hit.. kijk eens een koe wat doet die nou tussen de gorilla’s?? Binnen het verhaal staan enkele gedichtjes.

 

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over dit prachtig gouden boekje. Bezoek je binnenkort de panda’s in Ouwehands Dierenpark, dan is dit zeker een mooi aandenken voor thuis in de boekenkast! Mocht je niet naar de dierentuin gaan, het boekje is ook gewoon te koop bij BOL.com

Auteur: Jet Bakels

Illustraties: ThéTjong-Khing

Uitgeverij: Rubinstein

Voor meer informatie kijk eens op de webste van het Gouden Boekje

 

 

Recensie ‘Op reis|Guido van Genechten’

Nog even en dan gaan we….. Waarheen? Op reis! Op avontuur, nieuwe dingen ontdekken en ervaringen opdoen, net als Egel en Kikker in het prentenboek ‘Op reis’ van Guido van Genechten.

lees verder

Recensie “De leeuw in de muis”

Wat ben ik er dol op… kinderboeken met verhalen met een achterliggende boodschap. Zo’n boek waarvan je lekker in gesprek kunt gaan met het kind, en waar ze ook nog een eens nadenken over hoe we in de wereld met elkaar om gaan!

lees verder

Recensie “Ye & Bo | Gerdien Janse

Van de week hebben we gelezen uit Ye & Bo en de kriebel beestjes van Gerdien Janse.
Gerdien heeft dit boek in samenwerking met Traas Ongedierte bestrijding uit gegeven.
Van Peter Traas, directeur van Traas Ongedierte bestrijding,  hebben we voor Pretletters een hele stapel Ye & Bo boeken gekregen, wat een te gekke gift!
Daar worden wij Pretletters erg blij van!! lees verder

Recensie “Boer Boris”

Het voorjaar roept om allerlei activiteiten op en rond de boerderij. De boeren hebben het er allemaal maar druk mee, net als Boer Boris.

Op de kaft van het boek staat een prachtige grote tractor waar Boer Boris het kind al verwelkomt om het te gaan lezen of te genieten van de mooie prenten die zich in het boek bevinden. Ieder kind dat dol is op tractors, dieren en alles in en om de boerderij zal dol zijn op de verhalen van Boer Boris.

lees verder

Recensie “Bobbi”

De prentenboekjes van Bobbi zijn absoluut mijn favoriet als het gaat om iets uitleggen aan kleine kinderen. Deze boekjes zijn hedendaags en herkenbaar en op de plaatjes valt veel te zien en te ontdekken. Met de zomer en de vakantie in aantocht wil ik drie boekjes van Bobbi nader toelichten.

lees verder

Recensie “Er was eens”

Er was eens… sprookjesverhalen maar dan in een modern jasje. Bekende verhalen waaronder o.a. Alladin, Assepoester, de kleine zeemeermin. Bekende verhalen die toch ineens weer een andere wending krijgen.. wij zijn verrast door het eigentijdse sprookjesboek van Marieke van Hooff.

lees verder

Recensie “Het Monster Bonster Bulder Boek”

Een boek over monsters is dat niet te eng? waarschijnlijk heb je dan nog niet het monsterMonsterbonsterbulder boek gelezen want dan zou je weten dat monsters erg grappig zijn.

Een klein jongetje Bruno, een tovertoeter, en jawel we kennen ze allemaal een stel zeurende ouders. Zou het helpen als juist die ouders gewoon eens monsters werden?

lees verder

Stempelthuis

Deze week hebben wij kennis gemaakt met de prachtige materialen van Stempel-thuis. Onze boekendonaties waren wij altijd maar druk mee.. labels maken, stickers uitprinten, alle boeken stickeren. De uren die daar ingezeten hebben!! Het is maar goed dat Stempel-thuis op ons pad is gekomen want wat hebben wij onze ogen eruit gekeken..

Een eigen stempel met je eigen tekst, je eigen logo.. of misschien wel gewoon een verhuisbericht?? De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast zijn de stempels ook nog eens navulbaar met verschillende kleuren. Het leuke van dit bedrijf is ook nog eens dat wij als beginnende stichting een stempel mochten uittesten!!

Wat een verrassing kwam er met de post.. en hoe trots ben je als Stempelfabriek2voorzitter als je dan ineens een stempel krijgt waar je eigen logo opstaat en je eigen tekst. Het was alleen even lang nadenken welke kleur we wilden testen.. blauw zit in ons logo, groen ook… mmmmm maar we stempelen in boeken.. daar is de tekst zwart. Uiteindelijk is het dan ook zwart geworden, maar in de toekomst gaan we zeker de andere kleuren ook eens uittesten!

Wij testen dus deze week de Colop Printer 40 uit. De colop 40 is een zelfinktende stempel stempelfabriek3met inkt op waterbasis voor stempelen op gewoon (niet glad) papier. Je kunt deze stempel gebruiken als adresstempel, verhuisstempel of gewoon een leuke stempel met tekst. Tsja wat kan ik over het gebruik vermelden behalve de zin “kind kan de was doen?” . Simpel, eenvoudig gewoon even duwen, eventjes wachten en klaar. De stempel is vlug ingedroogd dus ideaal voor onze stichting waar de partijen boeken je om de oren vliegen!!

Weet je er zijn zoveel mogelijkheden met deze prachtige stempels.. ik zie hier scrapbook fanaten al helemaal los gaan met hun eigen teksten,  juffen die motiverende teksten stempelen in werkboekjes of een voorzitter die ineens nu niet meer boeken willen afstaan omdat ze zelf liever wil stempelen.

stempelfabriek1

Namens Stichting Pretletters willen we dan ook Stempel-thuis van harte bedanken voor deze prachtige stempel. Mocht je interesse hebben in de producten van stempel-thuis? Bezoek dan zeker even hun website en bestel je een adresstempel.. zeg even dat je via Pretletters bij hun terecht bent gekomen.. vinden wij leuk!!

https://www.stempel-thuis.nl

Recensie “Alle liedjes met een hoepeltje erom”

liedjes-met-een-hoepeltje

Deze week brengen we een heel speciaal boek onder de aandacht. Lezen met het gehandicapte kind is soms creatief omgaan met een spanningsboog. De ene keer lukt lezen wel, de andere keer moet je even het boek wegleggen en wat prikkels toedienen. Nou daar weten wij dus een heeeeeel gezellig boek voor, want lukt lezen niet dan zingen we toch gewoon??

lees verder