2-Ingrediënten Piña Colada Smoothie
Niets smaakt zo zomer of een dagje strand als een piña colada. Onze eenvoudige versie vereist slechts 2 ingrediënten: bevroren rijpe ananas en kokosmelk.
Laat ons je laten zien hoe het moet, plus eenvoudige manieren om eiwitten toe te voegen als smoothie.
Wat is een Piña Colada?
De piña colada is een bevroren gemengde drank die zijn oorsprong vindt in Puerto Rico. Het wordt meestal gemaakt van kokosnoot, rum, ananassap en ijs.
Onze geïnspireerde versie gebruikt hele ananas in plaats van sap, en we bevriezen het, dus het is niet nodig om ijs toe te voegen! Het resultaat is meer vezels en voedingsstoffen, plus een gladde en romige textuur.
De bevroren ananas en kokosmelk worden gemengd. Daarna, afhankelijk van de zoetheid van je ananas, kun je ervoor kiezen om een beetje honing of ahornsiroop toe te voegen.
Voor extra eiwit kun je optioneel gewoon of vanille-eiwitpoeder toevoegen. Of, voor een volledige eiwitbron, probeer een eetlepel hennepzaad!
Om het boozy te maken, voeg je 1-2 ons witte rum toe. Je waant je binnen de kortste keren op het strand!
We hopen dat je dol bent op deze piña colada-smoothie! Zijn:
Scherp
Lief hoor
Romig
Verfrissend
Veelzijdig
& Heerlijk!
Het is het perfecte zomerdrankje of geweldig voor elk moment dat je meteen in vakantiemodus wilt worden getransporteerd! Voor een extra speciale twist, top met kokosslagroom, verse munt en kersen.
Ingrediënten
SMOOTHIE
3 kopjes gehakte bevroren ananas (rijp voor de beste smaak)
3/4 kop lichte kokosmelk (of ingeblikt of in een doos)
1-2 tl honing of ahornsiroop (optioneel // alleen als ananas niet zoet genoeg is)
1 schep gewoon of vanille-eiwitpoeder (of voeg hele voedselbronnen toe, zoals hennepzaden // optioneel)
Voor het serveren
Kokos slagroom
Kersen
Verse ananas
Frisse munt
Instructies:
1 Voeg bevroren ananas en kokosmelk toe aan een hogesnelheidsblender (wij geven de voorkeur aan lichte blikjes). Meng vervolgens op hoog tot romig en glad, gebruik de tamper (indien beschikbaar) om naar beneden te duwen en gemakkelijker te mengen. Voeg indien nodig meer kokosmelk toe om het mengen te vergemakkelijken en romigheid te garanderen.
2 Proef en pas smaken naar behoefte aan, voeg meer kokosmelk toe voor romigheid, ananas om te verdikken // voeg een zoetzure smaak toe, of een beetje honing of ahornsiroop (optioneel) voor extra zoetheid.
3 Als je ervan geniet als smoothie, heb je de mogelijkheid om een beetje eiwitpoeder naar keuze toe te voegen, zoals naturel of vanille. Als je ervan geniet als een cocktail, voeg dan 1-2 oz van je favoriete rum toe (wit heeft de voorkeur) en meng opnieuw om te combineren.
4 Geniet van vers zoals het is, of werk af met kokosslagroom, een kers, een schijfje ananas en munt (allemaal optioneel).
5 Als je restjes hebt, vries ze dan in ijslolly’s of ijsblokjesvormen (als je al drank hebt toegevoegd, zullen ze waarschijnlijk niet helemaal stevig worden). Als je klaar bent voor gebruik, mix je de piña colada-ijsblokjes gewoon in je blender met rum of extra kokosmelk.

