Project “In de Boekenkast”

boekenkast-cirkel

Project “In de boekenkast”
In 2016 heeft Stichting Pretletters het project “In de boekenkast” gelanceerd. Doel van dit project was het oprichten van een eigen bibliotheekje voor vrijwilligers en begeleiders die werken en lezen met het gehandicapte kind. Binnen Stichting Gors is er in het najaar van 2016 in de kinderboekenweek dan ook een volledige bibliotheek gerealiseerd vanuit donaties van uitgeverijen, en particulieren.  

Het waren bevlogen tijden, de boeken vlogen ons om de oren, de rugspieren groeiden met het getil van al het kostbare waar. Wat hebben we genoten en onze bibliotheek zien groeien. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Stichting Pretletters zet zich graag in voor organisaties die lezen met het gehandicapte kind een warm hart toe dragen.

Werk jij in een organisatie die ook gebaat zou zijn met een eigen boekenkast? We horen het graag! Niet een hele bibliotheek nodig maar een mooi boekenpakket? Wij hebben binnen verschillende organisaties mystery boxen uitgedeeld. Meld je gerust aan, we helpen graag verder.

Op dit moment hebben we een tijdelijke inzamelingstop. Zodra nieuwe organisaties zich aanmelden voor donaties kinderboeken zullen wij via de social media een nieuwe oproep plaatsen. Donateurs weten dan direct waar de boeken terecht komen.

Op dit moment zijn er boeken geschonken aan

  • Kindergroep “De Bengels” vanuit stichting GORS
  • Dagbestedingslocatie “De cirkel volwassengroepen” vanuit stichting GORS
  • Kinderrevalidatie centrum vanuit REVANT
  • Mythylschool “De Sprienke”