Over

Over Pretletters
Boeken en speelgoed, daar heeft ieder kind recht op. Met een enorm enthousiasme begon ik mijn werk in de kindersector. Dat boeken en speelgoed geen vanzelfsprekendheid zijn, werd mij al gauw duidelijk. Dus ieder werkbezoek ging ik – gewapend met een boek – voorlezen bij het gehandicapte kind.
Dat voorlezen verliep soms heel gewoon,  maar soms kwam ik er achter dat voorlezen alleen niet genoeg was.  Prikkels toedienen, prikkels wegnemen, afwisseling in zitten en bewegen… gaandeweg heb ik mijn eigen weg samen met het kind erin mogen vinden.

Vanuit deze passie ben ik Pretletters begonnen. Een platform waar ik boekentips op kwijt kan, waar ik hulpmiddelen uitprobeer en waar ik het deel voor een ieder die interesse heeft. Niet wetende dat Pretletters in korte tijd een enorme groei zou doormaken.
Collega’s deelden mijn enthousiasme en wilden zeker meehelpen aan dit initiatief. Al gauw werd ons kleinschalig initiatief omgezet naar een echte Stichting. Eva de waard en Ellen van der Velde namen plaats in het bestuur, en al gauw hielden we onze eerste bestuursvergadering.

Binnenkort bestaat onze stichting één jaar en kijken we terug op een bevlogen jaar. Naast onze website zijn we gegroeid in vele activiteiten rondom lezen met en voor het gehandicapte kind.
We hebben bibliotheken gerealiseerd in instellingen, hebben boekenpakketten geschonken aan scholen, hebben voorleesactiviteiten georganiseerd en hebben vooral heel veel pret met elkaar.

Trots zijn we zeker.
Ons werk komt uit ons hart, met liefde voor boeken en het gehandicapte kind. Onze missie is aantonen dat je met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen met elkaar het verschil kunt maken.

Ik ben trots op al onze vrijwilligers die zich wekelijks opnieuw inzetten voor onze activiteiten.
Ik ben trots op alle kindjes die met een grote glimlach luisteren naar onze voorleesavonturen
en wat ben ik trots dat onze stichting zoveel lichtpuntjes mag brengen.

17499583_657427431110743_40529421239829765_n

Linda Vergouwen – Vermaire
Voorzitter Pretletters
Http://www.pret-letters.nl

 

 

 

 

2 reacties op ‘Over

 1. Hallo Linda

  Wat een erg leuk innitiatief. Ik ben zelf ambassadeur van kinderzwerfboek Zeeuws Vlaanderen en heb aan huis ook een mini bieb. Ik woon in Hoek en zou je best willen helpen als er aan deze kant ook vraag hiervoor is, zag bij de vacatures dat het alleen in Goes is. Maar je werkt ook samen met het Gors en dat zit ook aan deze kant. Dus als ik iets voor je kan betekenen erg graag.
  Ik heb zelf ook een autistische zoon , dus met die doelgroep ben ik wel bekend.
  Hoop snel iets van je te horen.

  Groetjes Colinda

  Liked by 1 persoon

  1. Dag colinda leuk je hier te treffen!! Ik werk zelf nog momenteel in terneuzen tot sept en ik heb bij je collega ook verteld dat mogelijk ACtiviteiten centrum in terneuzen nog een optie zou zijn om te kijken of zwerfboeken daar een plekje kan krijgen.. Zou je mij even je contact gegevens willen mailen naar info@pret-letters.nl dan breng ik je in contact met de begeleiders aldaar

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s