Hulpmiddelen

In deze categorie brengen we allerlei hulpmiddelen onder de aandacht die ondersteunend kunnen werken met het lezen voor het gehandicapt kind.

Kauwsieraden: De Chewigem en Jellystone kauwsieraden zijn speciaal ontworpen voorKauwsieraden_assorti_site kinderen met bijvoorbeeld autisme, AD(H)D of prikkelverwerkingsproblemen, die vaak de behoefte hebben om ergens op te bijten en/of te kauwen. Door te kauwen op deze vrolijke en stoere sieraden kunnen kinderen zich beter concentreren, zich afsluiten voor prikkels van buitenaf en gevoelens van spanning en stress beter reguleren.

De kauwsieraden zijn verkrijgbaar bij uitgeverij Pica vanaf € 2,95. Bestellen kan hier

De kauwsieraden zijn tevens ook verkrijgbaar bij Chewigum Benelux. Bestellen kan hier


Beloningsbingo: 

Woordjes herkennen, leren lezen. Wat is er beloningsbingonu leuker dan beloond worden als je een doel bereikt of je heel hard je best doet? Wie in de zorg werkt is vast bekend met beloningssystemen. Het beloningsbingo maakt het net een tikkie leuker en speelser. Beloningsbingo is een leuke manier om samen naar een doel te werken. Als een doel behaald wordt mag het kind een kaartje grabbelen. Door middel van het plakken van een  sticker met hetzelfde nummer op de poster wordt bingo spelen wel heel erg leuk.  

Het beloningsbingo is verkrijgbaar bij Uitgeverij Pica en kost €14,95 bestel hem hier


Tangle Toys:metallic%20tangle

Tangle toys bieden een constante herhalende beweging en is uitermate geschikt voor het kind wat gebaat is met zachte sensorische prikkeling. Het continue draaiend houden van de Tangle werkt spanning verlagend en concentratie bevorderend.

De Tangle Toys vind je bij Chewigum Benelux en zijn verkrijgbaar vanaf € 3,99 bestel hem hier


Senseez Kussensenseez%20voetbal-300x300

Vibrerende kussens geschikt voor kinderen met Autisme, ADHD, of een prikkelverwerkingsprobleem. De vibrerende kussens bieden sensorische tastprikkels om te activeren en alertheid te verhogen. Concentratie kan hierdoor verbeteren. Ook het kind wat overgevoelig is voor prikkels kan door het vibrerende effect zich beter kalmeren.

De Senseez Kussen vind je bij Chewigum Benelux en is verkrijgbaar vanaf € 34,99 bestel hem hier


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s