Gezouten Cashew Caramel Energy Bites
We zijn geen vreemden om hier in de buurt te daten, maar deze kunnen ze allemaal overtreffen. Sterke claim, maar met een goede reden. Als je van de smaken van boterachtige cashewnoten, gezouten karamel en kokos houdt, zul je deze energiehapjes geweldig vinden!
Slechts 4 ingrediënten en 10 minuten nodig voor deze natuurlijk gezoete, plantaardige edelstenen die perfect zijn voor tussendoortjes, brandstof voor of na de training of een gezonder dessert! Laten we je laten zien hoe het werkt.
Het begint met medjoul dadels om de zoete, plakkerige, karamelachtige basis te geven. Cashewnoten en geraspte kokosnoot voegen rijkdom en textuur toe. En zeezout brengt ze naar het land van gezouten karamel.
Deze eenvoudige ingrediënten worden gemengd in een keukenmachine.
Daarna in hapklare porties geschept.
En tot balletjes gerold! Dat veronderstelt dat ze zo ver zijn gekomen voordat ze in je mond sluipen.
We hopen dat je van deze hapjes houdt! Zij zijn:
Zout-zoet
Snel en gemakkelijk
Karamel
Kokosnoot
Nootachtig
& Heerlijk!
Geniet ervan als tussendoortje, brandstof voor of na de training of een gezonder dessert! Ze passen ook goed bij een glas zuivelvrije melk.
Ingrediënten
1 kop ontpitte dadels (gemeten na het ontpitten // wij geven de voorkeur aan medjoul)
1/3 kop geroosterde ongezouten cashewnoten (indien notenvrij, sub-zaad naar keuze, zoals hennep of zonnebloem // rauwe cashewnoten zijn ook prima // als je noten gezouten zijn, voeg dan minder zout toe aan het mengsel)
1/4 kop gedroogde of geraspte ongezoete kokosnoot (of minder dan de helft van de hoeveelheid in kokosmeel en werk je omhoog voor een meer cakebeettextuur)
1/4 tl zeezout, plus meer naar smaak
Instructies:
1 Voeg aan een keukenmachine ontpitte dadels, cashewnoten, kokos en zeezout toe (pas indien nodig de hoeveelheid aan als noten worden gezouten). Opmerking: als je geen keukenmachine hebt, kun je een blender proberen, maar dadels kunnen moeilijk zijn voor blenders vanwege hun plakkerige karakter, dus gebruik indien mogelijk een lage snelheid en pulseer in plaats van te mixen.
2 Pulseer totdat het mengsel tot een deeg is vermengd en begint samen te klonteren (~30 seconden tot 1 minuut). Als het te droog of te kruimelig is en het niet aan elkaar plakt als je er tussen twee vingers op drukt, voeg dan meer ontpitte dadels toe (zorg er wel voor dat je dadels plakkerig en vers zijn, anders droogt het mengsel alleen maar verder uit). Als het nog steeds droog en kruimelig is, je zou een beetje Cashewpasta kunnen toevoegen om ze te helpen vormen (optioneel).
3 Schep 1 ½ eetlepel hoeveelheden uit en rol er balletjes van. Zoals het originele recept is geschreven, ~ 9 ballen.
4 Geniet direct of bewaar restjes afgedekt in de koelkast tot 1 week, of in de vriezer tot 1 maand. We geven de voorkeur aan deze direct uit de koelkast voor de beste smaak en textuur!

