HAVVA de giraffe die geen blaadjes kan eten | Kirsten Philipse Doreth Berendse- de Wit

Deze week hebben we een prachtig boek gekregen wat geschreven is voor kinderen met een slokdarmafsluiting of een slokdarmvernauwing. Dit boek vertelt op een speelse hoe het is om te leven met een dergelijke aandoening. Handig voor de patiënt zelf maar ook voor broertjes/zusjes, klasgenootjes etc.

Het boek verteld het verhaal over de familie Giraffe. De giraf kinderen heten HAVVA en HAVVIE. Havva kan de blaadjes van de boom niet eten. Het verhaal verteld op speelse manier en in kindertaal hoe Havva wat aan zijn keeltje heeft. Daarnaast staat het stil bij een operatie. Gelukkig mag Havva uit het ziekenhuis maar verteld het verhaal wel verder hoe Havva goed moet opletten wat hij eet. Soms moet Havva ook wel gekke dingen doen om het eten te laten zakken.. Havva springt dan op en neer.. Het verhaal wordt prachtig ondersteund met kleurrijke illustraties die uitnodigen tot kijken en vertellen.

Het verhaal wordt zelfs ook nog best een beetje spannend door een enge krokodil die plots uit het water glijdt. En als je dan ook elkaar nog kwijt raakt in het bos, hoe vind je elkaar dan terug ? dat hoestje is misschien soms zo gek nog niet!

Prachtige thema’s komen naar voren binnen het boek, zoals acceptatie en inclusie.. ik denk dat dit boek zeker een plaatsje verdiend bij welke juf, mama, of begeleider dan ook die te maken krijgt met kindjes met slikproblemen. Het boek geeft zoveel ingangen om juist in gesprek te gaan over dit onderwerp. Niet alleen bruikbaar overigens bij kindjes met slikproblemen, ook het kind wat regelmatig naar de dokter moet zal veel herkenning vinden in dit boek.

Mocht je het boek willen bestellen? kijk dan eens op deze pagina

https://www.voks.nl/nieuw-super-leuk-kinderprentenboek-havva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s