Recensie “De kusjeskrokodil”

Woensdag 24 januari is het weer zo ver, dan beginnen de Nationale Voorleesdagen 2018. Elk jaar wordt er een Top 10 samengesteld van boeken voor de Voorleesdagen en dit jaar is de Top 10 als volgt (Bron: Nationale Voorleesdagen)

Hoe leuk is het dat wij toevallig een van deze boeken in ons bezit hebben, en nog leuker, zelfs gesigneerd door de schrijver speciaal voor onze tweeling Lucas en Eva. Graag deel ik dan ook voor de Nationale Voorleesdagen mijn recensie van De kusjeskrokodil van Jozua Douglas en Loes Riphagen.

Je kent het wel, als je kind naar bed gaat heeft het vaak veel fantasieën. Het ene kind ziet er de humor van in en het andere kind heeft echt schrik om te gaan slapen vanwege allerlei beesten en monsters op de kamer. De schrijver en illustrator van dit boek zorgen ervoor dat je een totaal andere kijk krijgt op het bedritueel en onze kinderen hebben de grootste lol als we dit boek voorlezen.

Het boek bestaat uit allerlei korte maar vrolijke verhaaltjes waardoor het zelfs geschikt is voor kinderen die geen lange concentratie hebben. Om de pagina vind je een kort verhaal met op de andere pagina een tekening die het verhaal afmaakt maar waar je zelf ook een deel je eigen draai aan kunt geven met je kind zodat het verhaal net zo lang gemaakt kan worden als je wil. Ieder beest dat werd gezien als monster krijgt nu een zacht karakter en wordt zelfs aandoenlijk om te lezen hoe zij om de beurt het jongetje Tim op z’n gemak proberen te stellen om lekker te gaan slapen. Zo zijn er onder andere het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Knuffelbuffel, dat is dan weer onze favoriet 😉

De kusjeskrokodil is onder andere te koop bij Bol.com.

Auteur: Jozua Douglas

Illustraties: Loes Riphagen

ISBN: 9789026141959

Uitgeverij: Clavis

Een reactie op “Recensie “De kusjeskrokodil”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s