Recensie “Het kind van de Gruffalo” | Julia Donaldson & Alex Scheffler

Eerlijk is eerlijk de Gruffalo is eigenlijk een beetje onze favoriete stoere bolster blanke pit held uit het bos. Het boek het kind van de gruffalo brengt ons in de januari maand gelijk in winterse stemming met een Gruffalo papa die ook nog eens heel bezorgd kan zijn.


De kaft straalt helemaal het winterse thema uit, met witte bomen en een papa Gruffalo met kind op schoot. Perfect dus om in deze januari maand heerlijk te lezen! Wat we al kennen van de Gruffalo is dat zijn verhalen op rijmvorm gaan. Dit boek is daar geen uitzondering in. Korte rijmpjes waarbij eenvoudige woorden zijn gebruikt.

Het verhaal gaat over de Gruffalo die soms bang kan zijn. Zaken zijn vaak niet zo groot als de Gruffalo denkt en ook dit kenmerk zien we weer terug bij dit verhaal. 4847302d

Kind van de Gruffalo ontdekt het bos, maar vader heeft hem nog zo gewaarschuwd voor de grote gevaarlijke muis. Op zijn weg komen we allemaal bekende vriendjes tegen. Vos, uil en slang mogen natuurlijk in dit boek niet ontbreken.

De illustraties in het boek zijn prachtig, ze roepen op tot vragen en actief meeluisteren en lezen. Weet jij of de staart van de Grote gevaarlijke muis is?? of de poten in de sneeuw zijn die misschien van de Grote gevaarlijke muis?  Het einde van het boek gebeurt natuurlijk weer op een gruffalo manier.. samen met papa..

Wij hebben ontzettend veel plezier beleefd aan dit mooie prentenboek. Het boek is door de korte rijmpjes en verhaaltjes erg geschikt voor het kind wat zich moeilijk kan concentreren op een lang verhaal. Daarnaast nodigt het boek uit tot meekijken en mee vertellen, ideaal voor het kind wat zelf graag actief mee doet. Het boek is niet te spannend, dus lekker slapen zal ook voor kindjes die gauw bang zijn geen probleem zijn.

Gruffalo vinden wij typisch een boek wat geschikt is voor ieder kind en wat eigenlijk in iedere boekenkast thuis hoort.  Kortom voor de koude wintermaanden is dit een ontzettend fijn boek om samen te lezen! Voor de prijs hoef je het niet te laten, ook dit boek is zacht geprijsd.

Auteur: Julia Donaldson

Illustraties: Axel Scheffler

ISBN: 9789056376222

Uitgeverij: Lemniscaat

Kosten: €8,95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s