De Jessy-draak/De drakendokter | Ingrid & Killian Bilardie

Er zijn boeken die je gewoon in je hart sluit.. omdat ze naast speciaal ook nog eens heel gewoon zijn. De drakendokter valt onder deze categorie, een speciaal boek wat geschreven is voor kinderen met en zonder autisme.

Het is het derde boek wat geschreven wordt door Ingrid & Killian Bilardie in de drakendokter serie en zoals we gewend zijn van deze boeken is de kaft al een mooie tekening die gelijk vragen oproept. Wat doet dat gezellig kleine draakje daar in een spiegel?

Het verhaal is in dezelfde stijl geschreven als de vorige delen (zie onze eerdere reviews). Wat ontzettend fijn is dat het boek “rustig” leest, er is gekozen voor meer wit tussen de regels en een groter lettertype. Daarnaast herhalen de hoofdstukken telkens op eigen wijze de verhaallijn waarbij ook het kind wat minder geconcentreerd kan luisteren, het verhaal feilloos kan volgen. De Hoofdstukken zijn precies goed van formaat om ’s avonds lekker voor het slapen gaan te lezen, en niet onbelangrijk, ook niet te spannend.

Het boek ademt gewoon de expertise van de Auteur om op een juiste manier verhalen aan te bieden ook voor het kind waarbij lezen misschien niet altijd zo gemakkelijk gaat. Misschien zijn we daarom bij pretletters dan ook zo’n fan van deze boeken.

Het verhaal nodigt uit tot verder lezen, over Killian en Gideon de Draak, en dit keer een buurvrouw die wel heel veel jammert en huilt. Je zult er naast wonen zeg! De vertrouwde figuren zoals de katten Pluis en Netty  komen gelukkig weer terug in dit spannend verhaal. Heb je de eerdere delen niet gelezen?? Geen nood het boek leest afzonderlijk ook prima en is goed te volgen (al vinden we wel dat alle drie de delen echt meerwaarde hebben in je boekenkast hoor!)

Drakendokter is uitermate geschikt voor kinderen met Autisme, omdat het boek veel herhalingen biedt waardoor de rode lijn vastgehouden kan worden. Kinderen met een Taalontwikkelingsachterstand zullen dit boek enorm waarderen vanwege het feit dat de zinnen kort en eenvoudig geschreven zijn. Er wordt in het boek rekening gehouden met een vertraagde taalverwerking.

Dat gezegd wil ik eindigen met de woorden dat dit boek ook geweldig is voor alle kinderen. Drakendokter is gewoon een heel fijn boek, met een prachtige verhalenlijn. Van no sound potion drankjes tot huilende draken, het spreekt ieder kind aan. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, het is dan ook nog eens heel vriendelijk geprijsd voor urenlang “voor” leesplezier.

Auteur: Ingrid & KilLian Bilardieingrid

Illustraties: Lars Reen

ISBN: 9789492593054

Uitgeverij: Graviant

Kosten: €17,95

Een reactie op “De Jessy-draak/De drakendokter | Ingrid & Killian Bilardie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s