Recensie Kwallenpap & Slakkenvla | Marianne Busser & Ron Schroder

De Kinderboekenweek loopt vandaag ten einde. Wat hebben we genoten van alle prachtige momenten. Natuurlijk staan we deze week in de Kinderboekenweek stil bij een gruwelijk eng boek. Niet alleen leuk in de Kinderboekenweek, maar ik denk dat menig Halloweenfeestje hier ook zeker gruwelijk eng mee wordt gemaakt.

Kwallenpap & Slakkenvla, de titel is al genoeg om direct in de stemming te komen. Met een knallende cover vol groen, wat hier bij de kindjes gelijk herkenbaar was als slijm, kan het avontuur beginnen!

Zoals bekend van Marianne & Ron maken ze er weer een feestje van in het boek. Korte verhaaltjes op rijm maakt dat het boek heel geschikt is ook voor het kindje wat misschien minder lang geconcentreerd kan luisteren. Het griezel thema wordt op een komische manier gebracht, dat op zich vind ik al reuze knap. Zo hoeft geen één kindje     ’s nachts wakker te liggen van een (te) spannend verhaal.

Een griezelschool, een broertje met kriebelbeestjes, een echt griezelrestaurant met wel een hele vreemde kaart. Van pissebedden tot kikkerdril het komt allemaal in het boek terug. Nou dit boek heeft ons deze Kinderboekenweek zoveel mooie momenten gegeven! De reacties op de illustraties en de grappige teksten hadden we het liefst allemaal verteld. Maar… dit boek moet je gewoon even zelf gaan halen

Productinformatie
Titel: Kwallenpap & Slakkenvla
Auteur: Marianne Busser & Ron Schrõder
Illustraties: Mark Janssen
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048838783
Leeftijd: 4+

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s