Recensie “Boer Boris wil geen feest!”

Deze maand is het weer tijd voor een ander deel van Boer Boris en ik leg uit waarom ik voor deze gekozen heb. Ik ben deze maand jarig en iedereen die me kent weet dat ik dol ben op feestjes, ik vier graag mijn leven. Boer Boris denkt hier echter anders over want Boer Boris wil geen feest!

De kaft van het boek maakt je misschien een beetje in de war want hoewel Boer Boris zegt dat hij geen feest wil staat hij toch lachend op de kaft met confetti en feestende dieren. Tja, hoe zit dat dan eigenlijk? Wat is de reden dat Boris eerst geen feest wil en daarna toch wel?

Het boek is zoals je gewend bent van de serie geschreven in dichtvorm en bestaat wederom uit korte verhaaltjes van broer Berend en zusje Sam die door de dag heen van alles tegen komen wat ze graag zouden vieren en dat maakt ook dit boek weer geschikt voor kinderen met een korte spanningsboog.  Je kan het zo gek niet bedenken of deze twee feestnummers hebben alweer een reden bedacht voor een feestje. Of het nu is voor de geboorte van een dier of voor de “geboorte” van een groente. Helaas blijft boer Boris nukkig en weigert om een feest te geven, zelfs niet voor de jarige neef Niels. Oh jee wat sneu voor Niels.

Maar dan… tring!! De postbode staat aan de deur met een pakketje voor Boer Boris en juist dat pakketje zorgt er voor dat Boer Boris een groot feest wil geven. Maak ik je al nieuwsgierig naar wat er in het pakketje zit? Mooi! Dan blijft het een leuke verrassing en nodigt het uit om het boek te gaan lezen. Zoek je ook weer op elke pagina mee naar de muis en de merel?

Boer Boris gaat naar oma is te koop bij Gottmer Uitgevers Groep.

Auteur: Ted van Lieshout

Illustraties: Philip Hopman

ISBN: 9789025757854

Uitgeverij: Gottmer

 

Een reactie op “Recensie “Boer Boris wil geen feest!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s