Recensie: Van wie is dat huis? – Joukje Akveld & Annemarie van Haeringen

‘Van wie is dat huis?’ is een tweede deel in een serie voor peuters van Joukje Akveld. De tekeningen in dit boekje zijn gemaakt door Annemarie van Haeringen.
Eerder verscheen al ‘Van wie is die hoed?’ met tekeningen van Thé Tjong-Khing. En ook het derde deel is al verschenen; ‘Van wie is die auto?’ waar Philip Hopman de illustraties voor gemaakt heeft.
Ik ga u meer vertellen over het tweede deel: ‘Van wie is dat huis?’

Inhoud
Op de linkerkant van de bladzijde zie je een soort huis. Op de rechterkant zie je vier personen staan. De vraag is dan welke persoon er nu in dat huis woont? Weet je peuter het juiste antwoord al? Op de volgende bladzijde kun je dan in een tekening het antwoord vinden. Op een mooie plaat ter grootte van een dubbele bladzijde is niet alleen het antwoord te vinden, er zijn ook nog heel veel andere dingen te ontdekken. Je peuter kan zo een poosje zoet zijn met alles wat er op die plaat te ontdekken valt. Vraag maar raak en je kunt je peuter flink laten zoeken op zo’n tekening. Vaak is er op zo’n tekening ook een ‘grapje’ te ontdekken. Want tussen een grote kudde koeien staat een zebra. Kun je die ontdekken? Zo zijn in dit boekje worden acht soorten huizen met hun bewoners behandeld: kasteel, iglo, hok, boerderij, piratenschip, paddenstoel, paleis en poppenhuis.

Mijn mening
Dit boek is gemaakt van stevig, dik karton wat echt niet zomaar kapot kan gaan. Ideaal voor peuters dus. Het formaat van het boekje is ook ideaal voor de kleine handjes, je peutertje kan makkelijk zelf het boekje vasthouden en de bladzijdes omslaan.
De opdracht is eenvoudig en acht keer op dezelfde manier gedaan. De tekeningen zijn duidelijk en herkenbaar. Het boekje is niet groot, maar je kindje kan er wel urenlang plezier mee beleven, omdat er ontzettend veel op de tekeningen te ontdekken valt. Bovendien is het nog leerzaam ook, kinderen leren dat een ridder bij een kasteel hoort, een Eskimo in een iglo woont en een kabouter toch echt in een paddenstoel woont. Met dit boek kun je urenlang plezier beleven. Het is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

Productinformatie
Titel: Van wie is dat huis?
Auteur: Joukje Akveld
Illustraties: Annemarie van Haeringen
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025759674
Aantal pagina’s: 32 kartonnen pagina’s
Verschijningsdatum: Bol.commaart 2016
Leeftijd: 2+
Prijs: te koop o.a. bij voor € 8,99

Een reactie op “Recensie: Van wie is dat huis? – Joukje Akveld & Annemarie van Haeringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s