Recensie | Xing Ya en Wu Wen gaan logeren| Jet Bakels

Wat een reis hebben de twee panda’s Xing Ya en Wu Wen afgelegd! Wie het nieuws gezien heeft zag een koninklijk onthaal voor dit prachtig paar. Misschien heb je ze zelfs al gespot in Ouwehands Dierenpark Rhenen?  Deze week een prachtig boek over dit avontuur.

Het boekje is geschreven door Jet bakels met illustraties van ThéTjong-Khing. In samenwerking met “Gouden Boekje”  ligt er dan ook een prachtig boek met de bekende gouden rand, wat het al een feestje maakt om naar te kijken.

Het verhaal gaat over de twee panda’s die naar een ver land gaan. Wat spannend, en zou dit land toch wel een beetje thuis gaan voelen?  Als ik het boekje samen met de kindjes lees denk ik direct wat een geweldig boek om te lezen met kindjes die zelf gaan emigreren!  wat een feest van herkenning moet dit verhaal geven. Binnen het boek komen meerdere thema’s aanbod.  Zo wordt er ook aandacht besteed aan “verschillend zijn” en “iedereen hoort erbij”. Een prachtig thema wat ik hoop dat in menig schoolklas of thuis besproken kan worden.

Het verhaal is niet te spannend wat het in mijn ogen uitermate geschikt maakt om voor txinge lezen met het jonge kind. de plaatjes nodigen uit tot ontdekken. Vooral de tekening met alle dieren rondom de panda’s was hier een grote hit.. kijk eens een koe wat doet die nou tussen de gorilla’s?? Binnen het verhaal staan enkele gedichtjes.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over dit prachtig gouden boekje. Bezoek je binnenkort de panda’s in Ouwehands Dierenpark, dan is dit zeker een mooi aandenken voor thuis in de boekenkast! Mocht je niet naar de dierentuin gaan, het boekje is ook gewoon te koop bij BOL.com

Auteur: Jet Bakels

Illustraties: ThéTjong-Khing

Uitgeverij: Rubinstein

Voor meer informatie kijk eens op de webste van het Gouden Boekje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s