Recensie “Boer Boris gaat naar oma”

Toen ik ging bedenken welk boek van Boer Boris ik deze keer zou recenseren hoefde ik niet lang na te denken. We zijn een dagje met onze tweeling met de trein weggeweest en dus besloot ik om dit keer een recensie te schrijven over het boek “Boer Boris gaat naar oma”.

Alleen al door de kaft is het boek gebombardeerd tot favoriet van onze kinderen. Op de kaft zie je namelijk een hele mooie, grote, gele trein. En boer Boris zit op de plaats van de machinist wat het natuurlijk extra stoer maakt en uitnodigt om te gaan lezen want wat is die Boris nu weer van plan?

Zoals de titel al zegt gaat Boer Boris samen met zijn broer en zus naar oma. En onderweg maken ze gebruik van verschillende treinen en van de tram. Je ziet de boomgaard waar ze zelf het fruit plukken en de fabriek van oma. Daar wordt van het fruit heerlijke appeltaart gemaakt, pruimenjam en perensap. Zodra ze weer thuis komen delen ze gelukkig alles eerlijk met de dieren van de boerderij. Het was een hele leuke en drukke dag waarbij ze onderweg van alles gezien hebben vanuit de trein.

Het boek is geschreven in dichtvorm en bestaat weer uit korte verhaaltjes en dat maakt ook dit boek weer geschikt voor kinderen met een korte spanningsboog. Iedere pagina laat weer de leukste dingen zien die Boris, zijn broer en zus onderweg vanuit de trein zien of bij de fabriek. Maar ook op de boomgaard is er van alles te bekijken. Iedere keer dat je het boek doorbladert zie je weer nieuwe dingen die je de keer ervoor niet opgevallen waren. Het leuke is dat op bijna elke pagina de muis en de merel te vinden zijn wat dan weer als een soort spelletje gezien kan worden.

Boer Boris gaat naar oma is te koop bij Gottmer Uitgevers Groep.

Auteur: Ted van Lieshout

Illustraties: Philip Hopman

ISBN: 9789025765828

Uitgeverij: Gottmer

Een reactie op “Recensie “Boer Boris gaat naar oma”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s