Recensie: we hebben er een geitje bij

Deze recensie wordt geen lange recensie. Over het prentenboek ‘we hebben er een geitje bij’ kan ik namelijk heel erg kort zijn. Een lief verhaal, met zachte, kleurrijke prenten, vol herkenbaarheid voor kleine kinderen.

Het verhaal
Op de kinderboerderij is er een klein geitje geboren. Mik gaat er naar toe om het geitje te gaan bewonderen. Voordat Mik bij het geitje is, kom hij eerst langs allerlei andere dieren op de kinderboerderij: de koe, het paard, de kip, het konijn en het varken. Deze dieren zijn allemaal zo blij met het pasgeboren lammetje en dat laten ze Mik weten. Dan komt Mik de boer die staat te harken, tegen. Hij neemt Mik, maar ook de andere dieren mee naar de stal waar het geitje is en samen gaan ze bij het geitje kijken. Sssst, wat issie mooi!

20799195_1328235497275764_3636637989006779317_n.jpgMijn mening
Dit prentenboek is heel herkenbaar voor kleine kinderen. Veel kleine kinderen komen met enige regelmaat op de kinderboerderij en ze zullen veel van de prenten herkennen. De prenten zijn zacht van kleur en ze beslaan een dubbele bladzijde. Op elke dubbele bladzijde staat een rijmpje van twee regels wat steeds eindigt op ‘we hebben er een geitje bij’. Door deze herhaling kunnen kleine kinderen (maar ook de papa’s en mama’s) dit boek al snel uit het hoofd opzeggen. Het is een prachtig verhaal, een lief verhaal, met lieve prenten in mooie, zachte kleuren. Het is een kort verhaal en daarmee al geschikt voor heel jonge kinderen vanaf 1 jaar. Het is één en al herkenbaarheid.

Productinformatie
Titel: We hebben er een geitje bij
Auteur: Marjet Huiberts
Illustraties: Iris Deppe
Uitgeverij: Gottmer

Een reactie op “Recensie: we hebben er een geitje bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s