Recensie “Boer Boris gaat naar zee”

Aangezien het inmiddels zomer is vond ik het boek “Boer Boris gaat naar zee” erg aansluiten bij het thema vakantie. Een heleboel mensen gaan heerlijk op vakantie naar de zee, zo ook Boer Boris. En natuurlijk gebeurt dat weer op een heel bijzondere manier zoals alleen Boris dat met zijn familie kan doen.

Op de kaft van het boek zie je een vrolijke Boer Boris, zittend op zijn tractor die door de zee getrokken word door Knol, het paard van Boris. Zij zijn namelijk dol op de zee, net als de rest van de dieren van Boer Boris, want ook zij gaan natuurlijk weer met hem mee.

In dit boek gaat Boer Boris op vakantie maar hij heeft veel moeite om zijn geliefde dieren, meubels en boerderij achter te laten. Dus je raadt het al… alles, maar dan ook alles moet mee. Het kan voor veel kinderen erg herkenbaar zijn aangezien vakantie in het teken staat van veranderingen terwijl zij toch het liefst hun eigen spulletjes mee zouden nemen. Mede daarom vind ik dit boek echt een aanrader rond het thema vakantie.19424332_1480580908629331_620555425958588313_n

Zoals je gewend bent vanuit mijn vorige recensie van “Boer Boris” is ook dit boek weer geschreven in dichtvorm en bestaat het uit korte stukjes tekst zodat het geschikt is voor kinderen met een korte spanningsboog. De illustraties geven op elke pagina een duidelijk beeld van alles wat er bij een vakantie komt kijken. Wederom zijn de illustraties niet te druk, maar valt er wel van alles te zien. Elke keer dat je het boek doorbladert zul je nieuwe dingen zien.

Een leuk weetje over het boek is dat het verkozen was tot Prentenboek van het Jaar in 2015.

Boer Boris gaat naar zee is te koop bij Gottmer Uitgevers Groep. Het boek is ook verkrijgbaar als speciale uitgave met een poppetje van Boer Boris. Eventuele aanvullingen van dit boek is de speciale app van Boer Boris gaat naar zee.

Auteur: Ted van Lieshout

Illustraties: Philip Hopman

ISBN: 9789025754471

Uitgeverij: Gottmer

5 reacties op ‘Recensie “Boer Boris gaat naar zee”

    1. Sinds kort is er een nieuwe Boer Boris uit die op het verjaardagslijstje van onze tweeling staat. Ze zijn op 5 december jarig haha. “Boer Boris en het gebroken been”, en daar staat een grote ambulance op. Volgende maand een leuke recensie van Boer Boris gaat naar oma met een grote trein voor op de kaft 😍

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s