Recensie “De leeuw in de muis”

Wat ben ik er dol op… kinderboeken met verhalen met een achterliggende boodschap. Zo’n boek waarvan je lekker in gesprek kunt gaan met het kind, en waar ze ook nog een eens nadenken over hoe we in de wereld met elkaar om gaan!

Het boek van Rachel Bright & Jim Field van uitgeverij Gottmer is zo’n pareltje. Doet de kaft je misschien denken aan een heel spannend boek over leeuw en muis, de verhaallijn laat toch een verrassend wending zien!

het boek legt op een hele mooie manier emoties uit van bang, dapper, bewonderd en bevreesd. De woordenschat wordt op het gebied van herkennen van verschillende emoties hiermee ontzettend gestimuleerd.
De enorme mooie illustraties knallen je tegemoet en verrassen ook menig kleine luisteraar. De grote ogen van de kleine muis, de enorme grom van de leeuw ze verrassen iedere bladzijde je weer opnieuw.

De_leeuw_in_de_muis_kinderboek_inkijk_4_mamafamily

Het boek nodigt uit tot vertellen, ontdekken en vooral in gesprek gaan met het kind.  Daarnaast ligt er een prachtige onderliggende boodschap die ingaat op het feit dat we allemaal wel eens bang zijn, en allemaal wel eens dapper.

Wat een pareltje… voor alle juffen die emoties in de klas willen bespreken, of voor alle kindjes die heel dapper zijn! Of voor alle papa’s en mama’s die stiekem ook wel eens bang zijn!

Auteur: Racel Bright & Jim Field

ISBN: 9789025766146

Uitgeverij: Gottmer

Het boek is Hier te koop en kost €13,99

17499583_657427431110743_40529421239829765_n

Recensent Linda Vergouwen

(voorzitter Stichting Pretletters)

Een reactie op “Recensie “De leeuw in de muis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s