Recensie “Boer Boris”

Het voorjaar roept om allerlei activiteiten op en rond de boerderij. De boeren hebben het er allemaal maar druk mee, net als Boer Boris.

Op de kaft van het boek staat een prachtige grote tractor waar Boer Boris het kind al verwelkomt om het te gaan lezen of te genieten van de mooie prenten die zich in het boek bevinden. Ieder kind dat dol is op tractors, dieren en alles in en om de boerderij zal dol zijn op de verhalen van Boer Boris.

Boer Boris heeft een grote boerderij waar genoeg te doen is. Dit boek bestaat uit allemaal kleine stukjes in dichtvorm en staat een beetje in het teken van tellen. Op elke pagina staat een nieuw cijfer met een kleurrijke tekening erbij. De pagina’s zijn niet druk geïllustreerd, en de pagina waar de tekst gedrukt staat is verder rustig gehouden met een egale kleur.

boris2

De illustraties zelf zijn erg kleurrijk en humoristisch om te zien. Hoe langer je kijkt des te meer je zult zien. Het lijkt zelfs of je na een paar keer lezen nog steeds nieuwe dingen ziet. Vanaf pagina 3 is op elke bladzijde een muisje te vinden dus er zit misschien een eventuele uitdaging in het boek verwerkt.

Dit boek is niet geschreven voor een specifieke doelgroep dus ik verwacht dat alle kinderen dit boek met veel plezier door zullen kijken of lezen. Doordat het boek korte teksten heeft is het ook geschikt voor kinderen met een korte spanningsboog. De combinatie van de mooie illustraties en de tekst zorgt er voor dat het boek eventueel gewenst langer bekeken kan worden.

De gewone versie van dit boek is momenteel helaas niet te koop bij Uitgeverij Gottmer zelf. Op de website van Gottmer verkopen ze wel luisterboeken, andere boeken uit de serie van Boer Boris en digitale boeken uit deze serie.

Boer Boris is te koop bij o.a. Bol.com voor 12,99. Een eventuele aanvulling bij deze serie boeken is de kleurplaat van Boer Boris gaat naar de markt

Auteur: Ted van Lieshout

Illustraties: Philip Hopman

ISBN: 9789025752002

Uitgeverij: Gottmer

linda r

Recensent Linda Van Duren

(Blogger by Lifestylemommys)

Een reactie op “Recensie “Boer Boris”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s