Recensie “Welkom op De Dierderij”

Aftellen naar de vakantie, de voorpret is begonnen. Arme boer Jansen, hij heeft eigenlijk nooit vakantie!

Het felblauwe boek vol vrolijke dieren maakt dat menig dierenvriend dit zal opvallen in het boekenrek. De komische illustraties spreken direct aan, en zo beginnen wij deze week in een vrolijk verhaal.

Een verhaal wat gaat over Boer Jansen die veel te hard werkt, ziek word en dan besluit dat hij aan vakantie toe is. Jemig wat moeten de dieren nu op de boerderij want als de boer er niet is wie maait er dan het gras?  wie scheert er dan de schaapjes? en wie verzorgt de moestuin?

De verhaallijn is geschreven in dichtvorm met korte stukjes op iedere bladzijde. Deze week lezen we het boek met meerdere kindjes en het afmaken van de zinnen met het juiste rijmwoord wordt hard aan meegewerkt door de kleine luisteraars.

De illustraties zijn kleurrijk en komisch, er valt op iedere bladzijde van alles te ontdekken. Even vlug het plaatjes laten zien is er hier niet bij hoor. Neem lekker de tijd om de kinderen te laten vertellen van alles wat ze zien op de levendige illustraties.

Het boek is niet geschreven voor een bepaalde doelgroep, dus alle kindjes zullen hier enorm veel plezier aan beleven. Dat gezegd willen we dit boek toch echt aanraden bij het voorlezen bij het gehandicapte kind. De korte teksten maken dat het boek uitermate geschikt is ook voor het kindje met een korte spanningsboog. Door de combinatie met illustraties waar veel over verteld kan worden is het ook nog eens een super interactief boek. Luisteren en samen vertellen gaat hand in hand. Voor kinderen die moeite hebben met gezegdes en de teksten die wij allemaal kennen vanuit de Nederlandse taal die je niet letterlijk moet nemen, zit er zelfs nog een educatief element aan. Het “uitkammen van de kamer”   is zo’n voorbeeld hiervan wat terug komt in de tekst.

Wij zijn ontzettend enthousiast over deze gezellige boerderij, of moet ik zeggen themabox boerderijDierderij?? Benieuwd naar de boek? tsja het boek is alleen nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. Waarom dan toch een recensie op Pretletters? Nou wij hebben het boek dus wel! Vanaf vandaag kun je het boek heel eenvoudig lezen door onze themabox Boerderij te huren. Je krijgt dan naast dit gezellige boek ook nog eens heeeeeel veel speelgoed van de boerderij, dat wordt dus dubbel pret.

Interesse in de themabox? een mailtje naar info@pret-letters.nl is al voldoende

Auteur: LIda Dijkstra

Illustraties: Noëlle Smit

ISBN: 9789049930202

UItgeverij: Pimento

 

17499583_657427431110743_40529421239829765_n

Recensent Linda Vergouwen

(voorzitter Stichting Pretletters)

Een reactie op “Recensie “Welkom op De Dierderij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s