Recensie “Er was eens”

Er was eens… sprookjesverhalen maar dan in een modern jasje. Bekende verhalen waaronder o.a. Alladin, Assepoester, de kleine zeemeermin. Bekende verhalen die toch ineens weer een andere wending krijgen.. wij zijn verrast door het eigentijdse sprookjesboek van Marieke van Hooff.

Eerlijk is eerlijk, ik kocht het boek puur op uiterlijk. De vrolijke kleuren, de stoere karikaturen, de knappe prins op de voorkant, beetje zoals liefde op het eerste gezicht. Je hoopt dat de binnenkant net zo mooi is als de verpakking.

Het boek bevat acht bekende sprookjesverhalen. Klassiekers in een nieuw jasje gestoken. Ieder hoofdstuk is naar mijn inziens perfect van lengte om samen lekker (voor) te lezen. Niet te lang maar zeker ook niet te kort, maar genoeg ruimte voor fantasie en spanning. Spannend is het boek wel hoor! Zeker het verhaal van  Ali baba en de 40 rovers. Deze mama was zelfs even bezorgd of het niet te spannend was.. zucht.. domme mama..  het verhaal wordt hier nog steeds als één van de favoriete aanvragen ingediend.

Sprookjes mogen best wat spannend zijn toch?? De wolf van roodkapje was ook niet al te flauw. De verhaallijnen zijn allemaal geschreven in dichtvorm wat bijdraagt aan de romantische sfeer voor het verhaal. Van de acht verhalen is er duidelijk rekening gehouden dat het boek aanspreekt voor zowel jongens als meisjes. Dat gezegd ken ik ook genoeg meisjes die Alladin geweldig vinden, en jongens die wegdromen bij de Kleine zeemeermin. Kortom voor iedere smaak is er zeker een verhaal in het boek te vinden.

De illustraties zijn in dit boek prachtig gemaakt. Er is veel gebruik gemaakt van kleurrijke tekeningen wat kinderen enorm aan zal spreken.

Dus voor alle helden op sokken, en prinsessen die nog zoeken naar een prins met een goed boek. Dit boek wil je echt dat in je boekenkast komt te staan!! Het boek is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.

Titel Boek: “Er was eens.. ”

ISBN: 9789492616029 Auteur:  Marieke van Hooff

Uitgeverij: Kluitman (Giraf Books)

 

2 reacties op ‘Recensie “Er was eens”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s