Recensie “Held op sokken”

Deze week duiken we met de kindjes op reis terug in de tijd. Welkom in de wereld van de Ridders met baarden!! Herstel… op eentje na… arme ridder Roderik, geen baard en hij telde ook niet mee.

Het boek “Held op sokken” zal menig kleine ridder al direct aanspreken bij de kaft, want een ridder die aardappeltjes snijd achter een grote stapel drakenpoten dat wekt echt wel de interesse.  Wat het boek sterk maakt is dat het verhaal in rijmvorm is geschreven. De illustraties spelen in op het verhaal maar laat net genoeg over om eens goed te kijken naar de plaatjes. De tekst gaat over een ridder zonder baard, maar in de illustratie moet je echt wel even kijken om welke ridder het gaat. Interactie dus volop als je dit boek gaat voorlezen.

held-p4

Stoere ridders komen in het verhaal voor, maar of stoerheid nou altijd gaat overwinnen?? Wij verklappen vandaag daar niets over maar er zit duidelijk een boodschap in dit boek. De tekst is met een grote dosis humor geschreven die zowel voor het kind als voor de voorlezer herkenbaar is. Voor de rest zullen wij papa nou nooit meer uit lachen om zijn geitenwollen sokken… maar wat dat ermee te maken heeft zul je zelf moeten ontdekken hoor!

Kortom voor alle stoere ridders, of schone jonkvrouwen is dit boek zeker een aanbeveling waard. Het boek heeft in 2014 de onderscheiding gekregen van de Zilveren Griffel.

Titel Boek: “Held op Sokken”
ISBN: 9789025749996
Auteur: Bette Westera en Thé Tjong-Khing

Uitgeverij: Gottmer

Het Boek Held op sokken is HIER te koop

Een reactie op “Recensie “Held op sokken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s