Recensie “Alle liedjes met een hoepeltje erom”

liedjes-met-een-hoepeltje

Deze week brengen we een heel speciaal boek onder de aandacht. Lezen met het gehandicapte kind is soms creatief omgaan met een spanningsboog. De ene keer lukt lezen wel, de andere keer moet je even het boek wegleggen en wat prikkels toedienen. Nou daar weten wij dus een heeeeeel gezellig boek voor, want lukt lezen niet dan zingen we toch gewoon??

Het boek “alle liedjes met een hoepeltje erom” bevat meer dan 200 kinderliedjes die we kennen vanuit kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, basisschool of dagbehandeling. Het boek geeft  vrolijke illustraties en geeft de tekst van het kinderlied weer. Voor de muzikale juffen, begeleiders die weg weten met notenschrift nog een extra aanvulling want het boek geeft ook nog eens het notenschrift weer. Nu wordt zingen en spelen op instrumenten wel heel gezellig en makkelijk.

liedjes met een hoepeltje2.jpgHet boek is heerlijk om nieuwe inspiratie op te doen voor nieuwe kinderliedjes. De meeste liedjes zijn ons wel bekend maar eerlijk gezegd zitten er ook verrassingen bij. Dus spelen we nu eens heerlijk nieuwe liedjes met de kinderen.

Alle juffies kunnen hun hart in het boek ophalen! want in het boek komen zoveel liedjes voor die aansluiten bij thema’s die gebruikt worden in de kleuterklassen. Wat denk je van het liedje “Au Au dokter komt u gauw” bij het thema mijn lichaam of ziek zijn. Of “Timpe Tampe Tovenaar” bij het thema sprookjes. Binnen het boek komen de seizoenen ook in liedjes terug.. met zelfs een paar uit de oude doos.

Begeleiders die werken met kinderen of ouders  kunnen hun hart weer ophalen met een keur aan liedjes om dagelijkse rituelen in te zetten voor het afsluiten van een activiteit. “Kleertjes uit pyamaatjes aan” is zo’n liedje wat de overgang van de dag naar de nacht perfect ondersteund. Binnen het boek is er aandacht voor speciale gebeurtenissen zoals feestdagen, dagjes uit, en verjaardagen.16939134_641122169407936_5682028659660305379_n

Kortom kun je zingen?? dan is dit boek zeker een aanrader waard.. en deze voorleesjuf die heeft het stof uit haar saxofoon geblazen, want dat notenschrift weten wij hier wel raad mee.

Titel Boek: “Alle liedjes met een hoepeltje erom”
ISBN: 9789026995378
Auteur: Van Holkema & Warendorf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s