Recensie “Ik wil een leeuw”

Deze week lezen we het kleurrijke prentenboek “ik wil een leeuw”. Stap in de wereld van Sjuul en zijn wens tot een huisdier!

Eerlijk is eerlijk… ik leer de kinderen verder te kijken dan het uiterlijk, maar dit keer kan ik er niet om heen. Het boek “Ik wil een leeuw” heeft zo’n prachtige kaft dat hij letterlijk uit de stelling brult!

Het verhaal  gaat over Sjuul die toch best op een slimme manier uiteindelijk een prachtig huisdier van mama mag aanschaffen. Sjuul heeft zoveel ideeën hierover en mama antwoord telkens weer met dezelfde woorden “geen denken aan!”

Die zin is na het lezen van dit boek dan ook niet meer uit je gedachten te bannen en deze mama hoort zichzelf nu ook dezelfde zin ophoesten! Dikke pret dus want die oneliner wordt direct herkend door de kleine luisteraar.

Wat valt er veel te ontdekken in dit boek, iedere bladzijde geeft een explosie aan kleur, maar ook een prent om van alles in te ontdekken. Het boek besluit het verhaal met een prachtige prent die uitnodigt tot vertellen wat er toch allemaal daar bij Sjuul in de huiskamer aan de hand is!

Wij zijn dus zo blij met dit prachtige prentenboek.. sowieso leren we een hoop over dieren maar ook alles over hun(apen)streken! Mag dus zeker niet ontbreken in iedere kinderboekenkast !!

Titel Boek: “Ik wil een leeuw”
ISBN: 9789047708674
Auteur: Annemarie van der Eem

Illustraties: Mark Janssen

Uitgeverij: Lemniscaat

Boek aanschaffen?? klik dan hier

2 reacties op ‘Recensie “Ik wil een leeuw”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s