In gesprek met auteur Toon Hagenaar

Al eerder hebben we aandacht besteed aan de boeken van auteur Toon Hagenaar. Aanvullend op onze recensie gaan we deze week in gesprek met Toon over zijn liefde voor schrijven, fantasy en het vinden van inspiratie..

Hoe het allemaal begon: Toon is 13 jaar geleden begonnen met het schrijven van boeken.toon Zijn eerste boek was “Sander verdient zijn sporen”. Toon heeft altijd al graag geschreven, op school schreef hij bijvoorbeeld al stukjes voor de schoolkrant. Zijn vakanties waren gevuld met het bijhouden van dagboekjes en vanuit deze eerste werken is de liefde voor het schrijven ontstaan. Zijn keuze om fantasy verhalen te schrijven is een bewuste keuze geweest. Het genre leent zich voor hem prachtig om juist zaken te beschrijven die in het “echte leven” niet kunnen, maar in de fantasy wereld weer wel. Toon las zelf het genre altijd al met veel plezier.

Geschreven werken:  Toon zijn serie beschrijft een soortgelijke tijd die we kennen vanuit de Middeleeuwen, met een mix van onze huidige tegenwoordige tijd. Ridders, tovenaars en heksen komen in zijn werken terug. Het kasteel neemt een prominente plaats in het verhaal waar onderhuids van alles afspeelt. Daarbij komt natuurlijk goed en kwaad elkaar tegen. De onruststoker in het plot maakt het extra spannend en blijft de lezer dan ook zeker boeien. De setting speelt zich af wat gelijkenissen heeft met de “Lord of the rings” boeken. De boekenserie bevat nu zes delen in deze serie. In eerste instantie zou hiermee de serie voltooid zijn maar vanuit de reacties van lezers ging Toon toch nadenken of de serie wel echt zo klaar was dan dat hij in eerste instantie dacht. De kans is dus groot dat de serie nog een vervolg gaat krijgen. Recent is het eerste deel van de serie herschreven zodat er een mooie aansluiting zichtbaar is met de overige delen. De titel van het eerste boek is daarmee ook qua titel aangepast, waarbij ieder deel een verwijzing nu heeft met het woord “sporen”.

Inspiratie: Toon zijn enorme gedrevenheid in het uitwerken van detail blijkt uit zijn hele serie. Hij vind inspiratie voor zijn werk terug in het dagelijkse leven. Inspiratie ligt eigenlijk voor Toon overal. Zijn kleinzoon begon bijvoorbeeld recent nog over een wereld met zeepbellen, dat lees je dan ook terug in zijn boek, wanneer ridders terecht komen in een land vol zeepbellen. Zijn kleinzonen vind je tevens terug in de namen van zijn hoofdpersonages.

Bescheidenheid: Toon is een eigenlijk een auteur die best een “toontje hoger” zou mogen praten over zijn boeken. De bescheidenheid in zijn werken maakt zijn werk uniek. In de toon2atoekomst hoopt hij zeker nog een uitgeverij te vinden die met hem de juiste match heeft om zijn boeken verder uit te geven. Op facebook is toon met zijn “toonzetter” pagina actief met korte anekdotes.

Doelgroep:  De boekenserie is geschreven voor 12 plus en volwassenen. Fantasy en het gehandicapte kind/jong volwassenen zijn zeker een prachtige match. Toon verteld over zijn autistische kleinzonen die de boeken verslonden hebben.

Waar kun je de boeken vinden?: De hele serie van Toon Hagenaar wordt aangeboden bij Bol.com. Toon heeft naast het boek ook een kaart erbij ontworpen. De prachtige illustraties van de boekenkaft zijn door Toon zijn vrouw Gusta geschilderd. toon3

Benieuwd naar Toon zijn werken? Toon heeft speciaal voor onze stichting een boek gedoneerd. Natuurlijk heeft hij deze gesigneerd..belangstellenden mogen deze zeker lenen en inzien. Voor wie al direct zelf wil aanschaffen doet dat op de pagina van Bol, klik Hier voor al zijn werken.

Een reactie op “In gesprek met auteur Toon Hagenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s