Recensie “Schrijfkaarten Maan-Roos-Vis”

schrijfkaart3Deze week oefenen we letterlijk met de lettertjes. Kan ook haast niet anders, zeker met een naam als Pretletters. Onze expert buigt zich over het prachtige materiaal van Uitgeverij Zwijssen, de schrijfkaarten van Maan-Roos-Vis.

Allereerst is er nagedacht over de grote van de kaart, niet te groot voor de beginnende schrijver. De kaarten zijn uitwisbaar en worden geleverd met uitwisbare stift. Hier in huis een groot succes, want op school heeft juf ook zo’n pen. Dat is niet de enigste overeenkomst met school, er is duidelijk in de kaarten aandacht besteedt om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de methodes van school. Er wordt rekening gehouden met een goede pengreep, en er is aandacht voor de fijne motoriek door middel van schrijfoefeningen en tekenopdrachten. Tevens is er aandacht voor de bevordering van oog hand coördinatie en het schrijven van de letters en woorden wordt gedaan in verbonden schrift.

Wat een hoop pret hebben we deze week beleefd aan deze mooie kaarten. Fouten maken mag want je wist ze zo weer uit. De kaart bevat bovenaan een grote schrijfletter om eerst in het groot te oefenen. Dat was hier in huis te gemakkelijk volgens de kleine expert, dus hup de uitdaging om een stapje verder te gaan is in de lijnen eronder te vinden. De kleinere letters geven ruimte eerst om zonder lijntjes te schrijven en daarna OP het schrijfkaartlijntje om vervolgens BINNEN de lijnen te gaan schrijven. Op iedere kaart staat een mooie foto van een voorwerp wat begint met de letter.

Wij zijn hier in huis erg enthousiast van de kaarten. Voor de gevorderde schrijver zijn er de dubbele letters zoals de UU, UI aanwezig. Weer een stapje verder komen de schrijfkaarten die woordjes bevatten zoals HUIS, ZAAG. Zo zit er een duidelijke opbouw in de schrijfkaarten en kun je het aanbieden op het niveau van het kind. Tot slot als extra pretervaring doet Zwijssen ook nog verschillende kaarten erbij die plaatjes tekenen omschrijven, vooral de taart is hier in huis favoriet.

Wij gaan zeker de kaarten veel gebruiken, dat schrijven is toch erg veel pret beleven. Die goede pengreep dat is nog even een dingetje.. maar zoals juf altijd zegt “Van proberen kun je leren!”, en met deze mooie materialen gaat dat vast helemaal goed komen.

Educatief materiaal: Schrijfkaarten Maan-Roos-Vis
ISBN: 978-90-487-2148-1schrijfkaart3
Uitgeverij: Zwijssen

Of bestel gewoon HIER

Een reactie op “Recensie “Schrijfkaarten Maan-Roos-Vis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s