Recensie “Letters leren is een eitje”

Deze week lezen we het boek “Letters leren is een eitje” van Rita Cramer. Een ondersteunend boek voor herkennen van letters, klanken en aanleren van ezelsbruggetjes. Daarnaast ook nog eens stevig ondersteund met foto’s en niet te vergeten een hoop humor. Dit leerzame boekje zorgt zeker voor een hoop pret met letters.

Het boek begint direct al sterk met een duidelijke gebruiksaanwijzing hoe je dit leerzame boekje kunt inzetten. Daarnaast is er een gedeelte met leestips die zeker de moeite waard zijn om eerst door te nemen.

Vervolgens zijn er de pagina’s met telkens een nieuwe letter en nieuwe plaatjes om te ontdekken. Wat fijn dat er aan zowel jongens als meisjes is gedacht want de B vaeitjen ballet..is ook de B van Bal.. kijk daar houden we zeker van…Hoe hou je de letter D en B uit elkaar?? nou dat ezelsbruggetje gaan we hier zeker gebruiken hoor.. en de d.. nou daar blijven we hier in huis een beetje op terug komen vanwege de hilarische foto van .. uuuhhh nee we verklappen niets eigenlijk..

Wij gebruiken eigenlijk het boekje wanneer er op school een nieuwe letter wordt geïntroduceerd. We bekijken dan samen in het boek de letter, de klanken en het bijbehorende ezelsbruggetje. Het boekje leent zich uitermate om te combineren met prentenboeken, of met bijvoorbeeld schrijfkaarten waarmee de letter kan worden geoefend. De schrijfkaarten brengen we volgende week onder de aandacht in een review.

Kortom wij zijn enorm enthousiast over dit leerzame boekje.. we zien hier veel mogelijkheden voor ouders met het jonge kind wat gaat beginnen met letter herkenning, maar ook is dit boekje zeker een must have voor de juf of de begeleider die werkt met beginnende lezertjes!

Is het boek geschikt voor het gehandicapte kind? Zeker wel.. de bladzijdes zijn uitermate kleurrijk en er valt genoeg te ontdekken.. voor het kind wat gebaat is met minder prikkels zou ik de aanpassing maken door slechts één kant te laten zien. Wat het boek enorm sterk maakt is het aanbieden van letters op een speelse manier.. die sluit bij ieder kind aan..

Titel Boek: Letters leren is een eitje
ISBN: 9789082231700
Auteur: Rita Cramer

https://www.letterslereniseeneitje.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s