Pretletters viert de Kinderboekenweek!

Deze week is het één groot feest! De kinderboekenweek gaat van start en dat willen wij bij Pretletters niet zomaar voorbij laten gaan!

Vrijdag 7 oktober staan we al vroeg paraat om de vrijwilligers te ontvangen, en met ontvangst met koffie en een goed gesprek zijn we klaar voor om de dag te beginnen. Al gauw werden er zitzakken gesleept, boeken uitgezocht, knuffels gehaald en waren de vrijwilligers niet meer te stoppen

Om 10 uur gaan we dan echt van start. Annemiek en Gerda gaan voorlezen bij de groep volwassen. Dat zorgvuldig geschreven draaiboek hiervoor bleek totaal overbodig want zoals wij het bedacht hadden, tsja daar hadden de luisteraars toch andere ideeën over. Niets individueel lezen maar gewoon lekker met zijn allen in de groep. Nou Gerda en Annemiek die zijn niet zomaar uit het veld te slaan hoor! Ze passen gewoon het programma aan.. Sommige verhalen was één keer lezen niet genoeg, ook dat was voor deze pretletters geen probleem, lezen we gewoon nog een keer. Tijdens het napraten werd toch even duidelijk aan de voorzitter gevraagd of dit voortaan niet wekelijks kon plaats vinden? Tsja daar gaan we natuurlijk serieus ons best op doen. Na de kinderboekenweek gaan we op zoek naar een voorlees pretletter die op deze groep wekelijks wil komen voorlezen. Mocht je interesse hebben.. neem dan gerust contact met ons op.. een paar mensen die elkaar afwisselen of samen lezen zou erg fijn zijn voor deze enthousiaste groep.

Martin, Linda en Eva hebben zich ingezet in de voorleesmomenten met de groep “de bengels” van het GORS. Begeleiders Wouter & Ilya die deze dag werkzaam waren op de groep hebben meegeholpen om de kindjes een onvergetelijke ochtend te bezorgen.

De gymzaal was gevuld met zitzakken, grote matten en overal door de heel de zaal lagen verschillende boeken, knuffels en spelletjes. De themabox van Sesamstraat die we ingezameld hebben de afgelopen maanden kwam dus goed van pas. Geen verhaal in een grote kring met een voorlezer ervoor.. nee lekker bewegen en kijken waar de kindjes interesse in hebben. Spontane bewegingen naar het boek en dan erop inspelen. Martin is er een kei in.. die neemt zijn mondharmonica mee en begint spontaan sesamstraat te spelen!  Wouter had zoveel belangstelling dat hij langs alle kanten handen tekort had (gelukkig was daar nog zijn rug) en Linda die lag ineens languit… jullie begrijpen het al.. het feest was dolle pret. Een lekkere traktatie na het verhaal.. en wat hebben we genoten!img_7446

Volgende week vrijdag 14 Oktober komen we weer een ochtend voorlezen op alle groepen van de Cirkel.. De ballonspecialist uit Goes komt dan al vroeg een mooie versiering neerzetten in de kleuren van Pretletters! De vrijwilligers groep is dan nog een stuk groter dus ik zeg DUBBELE PRET… Ook omroep Zeeland komt mee feesten… Kindjes neem een grotere tas mee dan het kleine rugzakje wat normaal mee gaat naar de groep.. er komt namelijk een verrassing mee naar huis!

Ook benieuwd hoe onze tweede feestje eruit ziet? Nou volgende week vrijdag komen de foto’s hoor..

Namens stichting Pretletters bedanken wij  allereerst alle kindjes en cliënten van de Cirkel voor hun gastvrijheid en gezelligheid. Alle ouders/verzorgers bedankt voor het meewerken dat wij het beeldmateriaal mogen gebruiken om zo goed in kaart te brengen wat wij doen. Daarnaast bedanken wij het GORS voor de fijne samenwerking. GORS heeft onze stichting enorm geholpen om te groeien en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

Op naar nog vele mooie PRET momenten!

Namens het bestuur

Linda Vergouwen, Eva de Waard en Ellen van der Velde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s