Recensie Hoera! Lappa is jarig

hoera_lappa_is_jarig-pakket_1_1.jpgHiep Hiep Hoera! Wie jarig is die trakteert… dus deze week trakteren wij de kindjes in onze voorleesmomenten op een prachtig verhaal van Lappa. We eten daarbij een lekker stukje taart en we zingen lang zal ze leven.. Hoera! Lappa is jarig werkelijk een feestje om te lezen

Deze week ben ik jarig en alhoewel ik de kinderfeestjes ben ontgroeid wil nog niet zeggen dat ik niet enorm kan genieten van lachende toetjes en feestgedruis. Dus deze week lezen we daarom ook een vrolijk boek die mijn verjaardag aankondigt.

Hoera! Lappa is jarig is een vrolijk boekje wat het verhaal beschrijft van de jarige Lappa die een feestje geeft. Niets geen feestje in een indoor speeltuin, maar gewoon lekker bij mama thuis met spelletjes, taartjes en veel plezier. Het boek heeft zelfs ook nog een spannend element in gebracht want Lappa houdt ook van halsbrekende toeren.

De kindjes genieten enorm van dit boek, de stoute hond wordt direct door ze aangesproken als hij wil snoepen van de taart. Het sterke aan dit boek vind ik dan ook dat er ook een bladzij is ingebracht waarin aan het kind gevraagd wordt of ze kunnen zien welke cadeautjes Lappa heeft gekregen. Wat een leuke reacties komen daar op! want niets is leuker dan zelf meedoen aan het verhaal.

Ik gebruik het boek als aankondiging van mijn verjaardag en tevens ook het uitleggen dat ik nu echt vakantie heb en een paar weekjes niet kan komen. Ook Lappa wordt op het einde van dit boek uitgezwaaid als het feest weer klaar is. Dat maakt het boek ontzettend fijn om op meerdere manieren in te zetten.. Dag feest.. Dag Linda… fijne vakantie… Dag Lappa.. na de vakantie lezen we weer verder.

Meer weten over de mooie collectie prentenboeken van LAPPA? Neem eens een kijkje op hun website: http://www.vriendjevanlappa.nl

 

Titel Boek: Hoera! Lappa is jarig
ISBN: 978-9082114942
Auteur: Mirjam Visker
Uitgeverij: Lappa Books

Omschrijving: Hoera! Lappa is jarig is een vrolijk voorleesboek met kleurenprenten voor kinderen vanaf 3 jaar

Een reactie op “Recensie Hoera! Lappa is jarig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s