Recensie Mag ik eens in je luier kijken?

mag ik eensZindelijk worden, ieder kind gaat de fase door. Terwijl het ene kind  moeiteloos zo uit de luiers is, gaat het voor het andere kind iets minder vanzelfsprekend. Zindelijk worden is bij het gehandicapt kind vaak een fase die langer duurt. Hoe hou je als ouder de “pret” erin?  Nou laten we beginnen met in ieder geval een boek te bespreken dat één en al pret uitstraalt.

Deze week maken we kennis met muisje, een onderzoekend muisje weliswaar, want hij kijkt overal in. De eerste bladzijdes zijn in verhaalvorm met mooie prenten. Grote prenten met niet te drukke plaatjes en korte teksten. Ik ben nu al dol op dit boek. Na de korte introductie komen er de bladzijdes waarop de kindjes samen met muisje in de luiers kunnen kijken van verschillende vriendjes. Haasje, geitje, hondje, koetje, paardje en varkentje ze komen allemaal langs.

Mijn ervaring met dit boek is dat ik hem niet meer wil afstaan, zo’n succes verhaal is dit boek. Wat heb ik een pret gezien bij de kindjes deze week, die gierend van het lachen in de luier hebben gekeken om daarna hele vieze gezichten te trekken. Koppel daar dan ook nog eens een geslaagde plas op toilet er achterna, met een dikke high five en een compliment van muis en zindelijk worden mag dan gewoon weer leuk zijn.

Dit boek zou ik zeker aanbevelen voor het lezen met het (gehandicapte) kind. De flapjes zijn misschien wat minder geschikt voor het kind wat moeite heeft met de motoriek omdat ze kunnen scheuren. Met een eenvoudige oplossing van extra plakbandje of de luier openlaten staan zou ik ook zeker dit boek niet voorbij laten gaan.

We hopen dat Guido van Genechten en Clavis nog een mooie beloning systeem gaan ontwikkelen, want dat zou dit boek helemaal compleet maken.. Voor nu gaat deze begeleider samen knutselen. Een mooie prent van een muis.. met daaronder vakjes voor de beloningsstickers. En we gaan dit boek lezen… heel veel lezen en vooral heel veel pret maken.

Nieuwsgierig geworden naar dit leuke prentenboek? Je bestelt hem eenvoudig hier

Titel Boek: Mag ik eens in je luier kijken
ISBN: 978-9044810127
Auteur: Guido van Genechten
Uitgeverij: Clavis uitgeverij

Omschrijving: Een ontwapenend prentenboek met flapjes over de grote nieuwsgierigheid van een klein muisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s