Chewigem Benelux

chewigum benelux

 

 

 

 

Lezen met het kind wat prikkels nodig heeft, hoe doe je dat? Lezen is concentreren, is luisteren en hoe pak je dat aan bij het kind wat juist op zoek gaat naar prikkels?  Het antwoord komt altijd vanuit het kind.. sommige kindjes willen zelf het boek vasthouden, andere kindjes zijn gebaat bij “voelboeken”.  In mijn zoektocht naar materialen die kinderen kunnen ondersteunen bij het vinden van de juiste prikkels kwam ik Chewigem Benelux tegen.

Het bedrijf is in augustus 2013 opgericht door Suzanne van der Star. Suzanne is sinds 2008 werkzaam in begeleiding en behandeling van kind, gezin, ouders en school.  Suzanne behandelde daar problemen in de aandacht- en concentratie dan wel een diagnose ADHD of ADD. Om in te spelen op de vraag naar hulpmiddelen  werd de webshop Educadora (chewigem) opgestart.

Bij Chewigum Benelux  is een ruim assortiment aan kauwsieraden. Het kauwen vermindert de spanning en helpt bij het beter concentreren. Maar Chewigem is nog veel meer dan alleen de kauwsieraden. Zo kwam ik al snel uit op de afdeling met tangles toys.  Een Tangle helpt de impuls tot bewegen reguleren door het aanbieden van een constant herhalende beweging. Uitermate geschikt voor het kind wat gebaat is met een zachte sensorische prikkeling. Het continue draaien werkt spanning verlagend en concentratie bevorderend.

Naast de Tangle Toys kom ik bij Chewigem ook de Senseez producten tegen. Daar ben ik senseez%20voetbal-300x300.jpgzeker benieuwd naar. Senseez kussens zijn fleurige vibrerende kussens die een zacht gevoel geven wanneer ze worden ingedrukt. Ze helpen het lichaam kalmeren, ontspannen en tot rust te komen. Ideaal voor kinderen die moeite hebben om stil te zitten en voor het kind wat gebaat is met prikkels. Weet je wat ook nog zo leuk is? De Senseez kussen komen in een heleboel leuke uitvoeringen van hippe hoodie tot stoere voetbal. Ze zijn daarmee ook nog eens ontzettend leuk om te zien.

Benieuwd naar deze producten bezoek dan zeker de website van Chewigum Benelux.

De Senseez kussen zijn al te koop vanaf €34,95 en vind je hier

De Tangle Toys zijn al te koop vanaf €3,99 en vind je hier

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s