Uitgeverij Lemniscaat

Lemniscaat

Welkom in de boekenwereld van Lemniscaat! Pretletters gaat op onderzoek uit wat deze uitgeverij te bieden heeft in het lezen met en voor het gehandicapt kind. Deze uitgeverij gevestigd in Rotterdam heeft de boekenkast gevuld met boeken voor zowel volwassenen als kinderen. Jeugdboeken, kinderboeken, prentenboeken en sprookjes en verhalen zijn de categorieën die we binnen de website van Lemniscaat terug vinden.

Daarnaast vinden wij tot onze grote vreugde een hele aparte pagina volledig in teken van bijzondere uitgaven. Deze uitgeverij heeft namelijk naast zijn boekencollectie met leesboeken ook aandacht voor tactiele edities van boeken.

Tactiel wat houdt dat precies in? Tactiel betekent inspelend op de tast, voelbaar, inspelend op de tastzin. Het maakt dat de boeken dus uitermate geschikt zijn voor het slechtziende of blinde kind. Door te voelen kan het kind dus met de tastzin meelezen. Binnen de bijzondere uitgaven vinden we twee heel bijzondere boeken. Allereerst komen we het boek tegen van Mies van Hout; “Daar buiten loopt een schaap”.  Het prentenboek is om mee te zingen, mee te voelen en mee te lezen.

Daarnaast vinden we “Feestmaal voor de koning” van Marlies Verhelst. Haar prentenboek is “vertaald” naar een tactiele versie door samenwerking met voelboek feestmaalvoordekoningorganisaties voor blinden in India, De Nederlandse organisatie voor visueel gehandicapten (VISIO)  en de stichting Novum. Door middel van braille en voelplaten is het boek dus uitermate geschikt voor lezen met het slechtziende kind en zeker een aanbeveling waard. Niet alleen voor slechtziende of blinde kinderen overigens, want in de praktijk kom ik genoeg kinderen tegen die gebaat zijn met boeken gericht op tast. De boeken van Marlies verdienen daarom om hier bij Pretletters in het zonnetje gezet te worden.

Wil je meer weten over tactiele boeken die Lemniscaat binnen hun collectie hebben opgenomen? Bezoek dan zeker hun website hier

Benieuwd naar het Boek “Feestmaal voor de koning” van Marlies Verhelst? klik hier

 

 

 

 

Een reactie op “Uitgeverij Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s