Recensie Zoekboek voor Jongens

Het grote zoekboek voor Jongens. Aangezien ik zowel privé als op mijn werk omringd ben met hele leuke jongens ben ik erg blij dat ik dit boek mag ontvangen.Het boek is geen traditioneel voorleesboek. Het boek is een verzameling van prenten die door elkaar gehusseld zijn. Iedere bladzij heeft zijn eigen thema. Zo komen de thema’s ridders, astronauten, circus, ridders voorbij. Op elke bladzij valt dus weer iets nieuws te ontdekken.

Het boek is groter dan ik in eerste instantie had verwacht. Daarbij zijn de bladzijdes van dik karton. De grootte van het boek en de dikte van de bladzijdes maakt dat ik het zeker zou aanbevelen bij kinderen die een aanpassing nodig hebben rondom de motoriek. Het houdt makkelijk vast, en dit boek kan tegen een flinke stoot.

Het boek is vol met prenten en enigzins aarzelend begin ik samen met de kindjes eruit te lezen. Zou het boek niet te druk zijn met al die plaatjes?  Mijn aarzeling is compleet onterecht, want geen betere criticus dan het kind zelf. Het kind laat echt wel verbaal of nonverbaal weten dat dit boek een succes is. Er wordt druk gebladerd in het boek. Samen kijken we eerst naar de plaatjes en laat ik de kindjes opnoemen wat ze zien. Het boek bevat naast eenvoudige woordjes ook wat moeilijkere woorden zoals astronaut, snelheidsmeter, bliksemschichten. Het kind kan dus zeker nieuwe woordjes leren. Daarnaast leent het boek zich uitermate om het tellen te oefenen. “Hoeveel zwaarden zie jij bij de ridders? ” Er wordt druk geteld en gezocht. zoekboek meisjes

Al met al een boek wat dus regelmatig in mijn tas zal gaan om uit voor te lezen. Weet je wat ook zo leuk is? Het boek is er niet alleen voor jongens, er is ook een zoekboek voor meisjes!

Wil je meer weten over het zoekboek? kijk dan eens op de website van Uitgeverij Meis & Maas.

Titel Boek: Zoekboek voor jongens
ISBN: 903058001-1
Geïllustreerd door: Stephanie Hinton
Uitgeverij: Juniorpress

Omschrijving: Vrolijke prenten die het kind uitnodigen te zoeken, te tellen en nieuwe woorden te ontdekken.

 

 

2 reacties op ‘Recensie Zoekboek voor Jongens

  1. Ja! Wat een leuk boek! Heb dit ooit cadeau gedaan bij een babyshower, en de mama ging hier al vrij snel uit “lezen” met de baby! Leuke plaatjes, zoek spelletjes en oefenen met taal, het kan allemaal!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s