Recensie Toverdruppels

Opgroeien zonder verdriet, iedere ouder wenst het voor zijn kind. Dat het leven gepaard gaat met kleine en grote moeilijke momenten is echter een gegeven. Hoe maak je situaties dan bespreekbaar met het kind? het antwoord ligt voor mij, het boek “TOVERDRUPPELS”.

toverdruppels_extra

Toverdruppels is een boek wat uitgegeven is door de Belgische uitgeverij Abimo. Tijdens ons bezoek bij Uitgeverij Pica stuiten we op dit boek, die binnen hun collectie is opgenomen. Toverdruppels is een prachtig voorleesboek met fantasievolle prenten. Het boek biedt het verhaal van Snuiter en de Tranenfee. Samen maken Snuiter en de Tranenfee situaties mee die traantjes veroorzaken.

Wat ik heel bijzonder heb gevonden aan het boek is dat het weliswaar een compleet verhaal is, maar dat er binnen het verhaal speciale aandacht is voor bepaalde onderwerpen. Zo maakt dat je voor jouw kind zelf een onderwerp kan selecteren dat past bij zijn/haar verlieservaring!

Welke onderwerpen komen er dan allemaal aan de orde binnen dit boek?

  • Ernstige ziekte van  een familielid
  • Afstand doen van tutje
  • Mama/papa uit het oog verliezen of verdwaald zijn
  • Ruzie tussen ouders (vechtscheiding)
  • Empathie; het verdriet van iemand anders overnemen
  • Leuke dingen missen omdat het tijd is om te gaan slapen
  • Eenzaam voelen

Toverdruppels biedt naast een mooi verhaal nog zoveel extra’s. Achter in het boek vindt je ideeën voor bijzondere activiteiten met Snuiter en de Tranenfee. Zo maak je een troostmachine, of een echt regenbooggordijn. Abimo biedt op hun website de download voor een uitprintbare troostmachine. Je vindt de download hier

Mijn ervaring: Dit boek is een verrijking voor onze boekenkast. Uitermate geschikt ook voor het lezen met het gehandicapt kind om moeilijke situaties te bespreken. Wat ik erg sterk vindt van het boek is dat er naast de traantjes in het boek ook pagina’s zijn waar aandacht is dat naast de tranen er ook momenten zijn van plezier.

Titel Boek: Toverdruppels
ISBN: 978-9059328761
Auteur: Nathalie Slosse & Rocio Del Moral
Uitgeverij: Abimo

Omschrijving: Een vertederend verhaal met herkenbare situaties en wijsheid op kindermaat. Toverdruppels nodigt kleine kinderen uit om over verdriet en troost te spreken.

 

Een reactie op “Recensie Toverdruppels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s