Uitgeverij Meis & Maas

meis en maas

Deze week gaan we op visite bij de Uitgeverij Meis & Maas. Gewoon brutaal aanbellen is het motto, en Pret-letters wordt met open armen  ontvangen. De Uitgeverij maakt op zijn website een spannend intro. “Meis & Maas vindt dat humor, lef, karakter en fantasie cruciaal zijn in de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en stimuleren dit met onze producten”. Kijk daar hou ik van! Het logo, de website het doet me denken aan de woorden Hip, Stoer en een tikkie eigenwijs.

Millie Mae_Summer_COVER_NL.inddWat kan deze uitgeverij dan betekenen in het lezen met en voor het gehandicapte kind? Nou een blik op hun collectie en ik weet genoeg! Allereerst hebben ze een waanzinnige collectie prentenboeken. De prachtige illustraties van Millie- Mae van Natalie Marshall vallen direct op. Het boek is niet voor een bepaalde doelgroep geschreven maar wat mij betreft mogen ze het gaan vermelden dat het uiterst geschikt is voor lezen met het gehandicapt kind. Het boek kenmerkt zich door de dikke bladzijdes. Niet te drukke plaatjes in het boek. Dit boek zou ik zeker aanbevelen om te lezen met kindjes die gebaat zijn met niet teveel prikkels, of voor kindjes die gebaat zijn bij dikkere boekjes vanwege de beperking in de motoriek. Daarnaast is het boek ook nog eens een “voelboek” wat het dan weer ontzettend  geschikt maakt voor kinderen met visuele beperking. Ik ben dus op slag weg van dit boek!

Daarnaast heeft Meis & Maas ook nog eens heel veel stoere boeken. Bekende namen zoals Starwars, Snoopy, Minecraft ze komen allemaal voorbij. Ik zie mijn eigen jongens mij al met grote zielige ogen aankijken. Ja jongens dat zijn inderdaad hele stoere boeken die we maar eens moeten op gaan zoeken.

Naast de collectie boeken struin ik hebberig verder naar de afdeling Home & Gifts. Meis & Maas biedt namelijk nog meer, ze zijn ook nog eens hip in originele meubeltjes. Ik bekijk de mushroom stool. Kun je daar op zitten? “Ja”,  zegt de website zelfs volwassenen kunnen erop! De kindjes kunnen de stoeltjes makkelijk zelf in elkaar zetten en zelf versieren. Hoe creatief is dat.. Ik zie direct mogelijkheden voor een leesboek over kabouters waarbij het kind op zijn eigen geknutselde paddenstoel kan zitten. Lezen wordt nog eens extra leuk op deze manier.

Wat ik ontzettend leuk vind aan deze Uitgeverij is dat er rekening is gehouden met een breed publiek. Van stoere boeken tot zachte prenten, je vindt het er allemaal! De combinatie van mooie boeken afgewisseld met creatieve ideeën  is verfrissend. Er is duidelijk nagedacht door deze uitgeverij om te prikkelen. Prikkelen op creativiteit en fantasie.

Meis & Maas ik hoop er in de toekomst zeker nog meer van te gaan horen. Hun visie op kinderboeken en producten is vernieuwend en fris. In samenwerking met Meis & Maas mocht Pret-letters een boekrecensie schrijven. Ik verklap natuurlijk nog niet alles, want eerst gaan we het boek lezen met verschillende kindjes om een idee te krijgen. Wat ik wel beloof is dat het boek binnenkort op onze site komt. Waarschuw alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s maar want dit boek is heel bijzonder voor jongetjes die het leuk vinden om  te zoeken en te tellen. Binnenkort dus meer!

De Millie-Mae boeken zijn te koop voor €8,95 ISBN nummer 978-9030580669. Je bestelt Millie-Mae hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s