Graviant Uitgeverij


logo
Graviant

In mijn zoektocht naar kinderboeken specifiek gericht op het gehandicapt kind, kwam ik Graviant Uitgeverij tegen. Benieuwd wie Graviant is en wat zij kunnen betekenen voor het lezen met het gehandicapt kind? Graviant educatieve uitgaven zijn al 35 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van diverse leermiddelen. Graviant richt zijn leermiddelen op bepaalde doelgroepen waaronder  Adhd, Autisme, Dyslexie, Dyscalculie, Hoogbegaafdheid en Sociaal emotioneel welzijn, ontwikkeling en vaardigheden.

 

Mijn interesse was vooral gericht op het Autisme gedeelte. Graviant heeft een ruime keuze in boeken en leermiddelen op het gebied van autisme. Binnen hun collectie vindt je boeken die achtergrondinformatie geven rondom autisme zoals het boek “Geef me de vijf”.  Het boek geeft praktisch weer op welke manier ouders, leerkrachten en hulpverleners met deze problemen om kunnen gaan. Mijn eigen ervaring met dit boek is dat het veel herkenning kan geven. Naast deze collectie heeft Graviant een ruime keuze in prachtige prentenboeken en voorleesboeken.  Naast boeken biedt Graviant zoveel meer. Je vindt er een keuze aan leermiddelen, en mijn belangstelling voor de pictogrammen was direct gewekt. Ook het bordspel “naar de top” was voor mij een verrassing.


naar-de-top-overzicht-isbn-9789491337246Het spel ‘Naar de top!’ is een nieuw therapeutisch bordspel speciaal geschikt voor kinderen (vanaf 7 jaar) en jongeren met autisme. Het spel leert de deelnemers open communiceren over alle aspecten die bij autisme komen kijken. Er komen diverse opdrachten langs waardoor zij spelenderwijs over autisme nadenken en met elkaar praten.

 

Kortom de website van Graviant biedt zoveel meer en is zeker een bezoekje waard voor iedereen die interesse heeft in leermiddelen voor de genoemde doelgroepen. Graviant vindt je hier

Graviant heeft speciaal voor pretletters een leesboek beschikbaar gesteld voor kinderen met autisme. Benieuwd welk boek dit is? kijk dan zeker volgende week weer naar pretletters. Deze week zal ik het boek samen gaan lezen en mijn bevindingen erover opschrijven.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s