Recensie Boek “Gewonnen”

gewonnen1De eerste recensie van pretletters. Meteen een grote hit en we buigen ons over  het prentenboek “Gewonnen”. Benieuwd wat onze ervaringen zijn? lees je mee..

Recensie:Bij het uitpakken van het boek vallen direct de kleuren op! de kaft bekeken denk ik direct “LEUK VOOR JONGENS!” Eenmaal gedoken in het boek moet ik dat beeld echter bijstellen. Dit is geen boek alleen voor jongens, ook stoere meisjes gaan dit leuk vinden. Er is door de auteur goed nagedacht over de toegankelijkheid voor beiden. Combinatie van kleuren, zoals paars en de illustraties met stoere meisjes in het boek maken dat ook meisjes dit heel leuk vinden. Ik heb het boek op drie verschillende momenten gelezen. Het boek was een regelrechte hit. De plaatjes spreken de kinderen enorm aan. Daarnaast kunnen ze helpen benoemen welke voertuigen ze zien. Het eind van het verhaal is verrassend, en dat ga ik natuurlijk niet verklappen.

In het boek worden enkele moeilijke woorden gebruikt, een verrijking aan de woordenschat. Voor het kindje waar deze woorden te moeilijk voor zijn kan je altijd samen plaatje kijken en je eigen naam eraan geven. Voorlezen is zelf weer even je fantasie aanboren en durven uiten.

Tips bij het lezen:

Kinderen geven zelf de beste signalen aan tijdens het lezen. Na mijn voorleesmoment neem ik altijd een speelgoed mee voor het kind. Deze week toevallig een driewieler meegenomen. Hoe leuk was dat! eerst een boek met driewieler en dan staat er gewoon in de kamer diezelfde driewieler. Zo wordt lezen interactief. We kunnen zelf ook nog zoveel leren van voorlezen.

Titel Boek: GEWONNEN
ISBN: 978-9044821963
Auteur: Ruth Wielockx
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Omschrijving: Prentenboek met een verrassend verhaal waar vaart in zit. Voor snelle jongens en meisjes vanaf 3 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties op ‘Recensie Boek “Gewonnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s